Johnna Bruun-Petersen
 
Født 1943. Billedkunstner, arbejder i acryl og akvarel.
 
Flere separatudstillinger.
 

Udstiller på Glasgalleriet, Hans Tavsens Hus på Torvet i Ribe

Under "Vadehavet" præsenteres mine nyeste billeder. Men også andre steder finder jeg inspiration. Se under "Øsrkysten". 

Mellem Himmel og Hav
 
Naturen rummer mange fine kontraster, som varierer med årstiden og vejret, og trods Danmarks geografiske størrelse, byder naturen på mange forskellige fænomener. Den forandres, når man bevæger sig rundt i landet og tilbyder nye oplevelser, når man flytter sig fra nord til syd eller fra øst mod vest.
 
For Johnna Bruun-Petersen gjorde skiftet fra Sydsjællands blide bakker, til de store, vindblæste vidder i egnen omkring Ribe, et stort og vedvarende indtryk.
 
På Vadehavskysten er himlen åben og høj, og dramaer udspiller sig i skyformationerne. Som naturen påvirkes af havet og af blæsten, påvirkes mennesket af naturen.
Farverne og formerne i skyernes tumult på horisonten er betagende. Mørket, som tegnes skarpt af lyset, de små tegn på storm eller opklaring, smagen af salt i luften – og her finder kunstneren en gavmild kilde til inspiration.
 
Den omskiftelige himmel, lyset og det flade, udstrakte landskab er motiver, som Johnna Bruun-Petersen så nærværende indfanger i sine malerier. Den salte havgus slider på den hårdføre vegetation, og der er ikke meget læ at finde. Naturen er rå og alligevel skøn. Til tider næsten mild, når det stædigt, overlevende fyrretræ, der trods den slidende vind, vokser og giver læ og ro til sartere vækster.
 
Vadehavet gør måske ikke noget stort væsen af sig ved første øjekast. Det synes umiddelbart fladt og gråt. Det kræver ro og tålmodighed at indfange det på lærredet, og skildre det hav, og især den himmel, der er så centrale i værkerne. Hendes sans for at fremhæve de små nuancer i farvespillet, er raffineret, og farvedetaljer som lyngens farver og græssernes myldrende nuancer fremhæves og bliver nærværende.
 
De mange ture i al slags vejr i egnen omkring Ribe – ved diget, på forlandet, på åen– sætter deres tydelige præg på Johnna Bruun-Petersens arbejde. Vi får lov at se Vadehavskystens natur med hendes øjne og bliver med hendes formidling opmærksomme på lyset og farverne.
  
Johnna Bruun-Petersen er selvlært kunstner og udstiller aktivt både separat og i forbindelse med grupper og sammenslutninger.


(Tekst af Louise Hindsgavl) 

 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite